Basisuniversiteit

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Farmacie

Farmacie

 

 

 

Farmacie is de wetenschap van geneesmiddelen. In het grieks betekent pharmacon geneeskrachtige stof of geneesmiddel. Iemand die farmacie heeft gestudeerd is een farmaceut. Een apotheker in Nederland heeft farmacie gestudeerd aan de universiteit en heeft daarna een speciale vervolgopleiding gedaan zodat hij kan worden ingeschreven als apotheker.

 

 

In dit project gaan 2 studenten van het Departement Farmaceutische Wetenschappen van de faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht samen met VWO 5/6 scholieren van de Werkplaats, voorlichtingsmateriaal over het vak van apotheker maken voor middelbare scholen. Het is de bedoeling dat er een game gemaakt wordt waarbij alle facetten van een geneesmiddel in het lichaam aan bod komen.


De studenten zijn al begonnen met het verzamelen van materiaal en hebben gebrainstormd. Van zowel de studenten als de scholieren wordt verwacht dat ze creatief en zeer zelfstandig aan het werk gaan.

Het project is begonnen met 3 VWO scholieren, later zullen dat er 9 worden. Het spel moet dan concreet worden uitgedacht en worden gebouwd.
Het is belangrijk dat de scholieren interesse hebben in geneesmiddelen, bekend zijn met de term moleculen en weten wat dat inhoudt. Er komt zowel scheikundige als biologische kennis bij kijken.
 
Begin maart was de eerste bijeenkomst, er is gebrainstormd over de inhoud van het project en over de vele aspecten van de farmacie.

 

 

 

Geef je mening :

Wat vind je van de Basisuniversiteit?