Basisuniversiteit

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Robotica

 

Robotica

De afgelopen twee jaar zijn er een aantal roboticaprojecten gedaan.

 

Met kinderen van het basisonderwijs van de Werkplaats in Bilthoven is er in 2007 en 2008 gewerkt aan een Johnny Five robot. Johnny Five is gebaseerd op de gelijknamige robot uit de film Short Circuit. Hij kan rijden, zijn armen bewegen, hoofd draaien, een hand volgen, een lijn op de grond volgen, zich uitrekken en geluiden afspelen. Johnny Five is gemaakt met Lego Mindstorms.

 

Een filmpje van Johnny Five :

Datzelfde jaar is er begonnen met het bouwen van een Wall-E Legorobot, hij ziet er nu zo uit :

 

Wall-E

In 2008 is er op het middelbaar van de Werkplaats gewerkt met de Bioloid kit van Robotis uit Korea. Hiermee kun je een lopende robot maken die kan voetballen of een hond.

Een filmpje van een Robothond gemaakt met Bioloid :

 

In 2009 is er gewerkt aan de klasserobot Ronnie de robot. Hij is gemaakt van Lego, maar heeft een notebook met camera aan boord. Het is de bedoeling dat hij voor leerlingen uit zijn klas via een webpagina te besturen is. Ronnie heeft een eigen Hyve.

Er wordt nu hard gewerkt aan de programmatuur die op het notebook moet komen. Er moet bijvoorbeeld software worden geprogrammeerd die het contact tussen het Lego-deel en de computer legt. Er wordt geprogrammeerd in Pascal, met gebruikmaking van de Open Source FPC Compiler en Lazarus.

 

Geef je mening :

Wat vind je van de Basisuniversiteit?