Basisuniversiteit

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Kinderkunstuitleen Boxtel

Project kinderkunstuitleen Spelelier Boxtel

De Spelelier is onderdeel van de Brede School De Wilgenbroek waar de afgelopen jaren door kinderen in verschillende projecten heel veel kunst is gemaakt. Onder leiding van business consultant Marloes Burggraaf van Van Lanschot Bankiers uit Den Bosch, gaan 8 kinderen nu een businessplan schrijven voor een kinderkunstuitleen. Zo wordt het binnenkort mogelijk dat iedereen al dat moois voor een tijdje kan lenen en thuis, of in zijn bedrijf, aan de muur kan hangen.

Marloes heeft al eens eerder een Basisuniversiteitsproject gedaan : Het digitale dossier van Van Lanschot, kijk maar hier.

Na een heuse sollicitatieronde zijn er 8 directeuren aangenomen : Een algemeen directeur en directeuren voor  marketing, financiën en verkoop. Eenmaal in de twee weken komt men samen om met Marloes de voortgang te bespreken.

Hier kunnen volwassenen nog wat van leren : Er is besloten dat iedereen respectvol, open en eerlijk is, dat alles bespreekbaar is en dat er samen wordt besloten. En natuurlijk moet er telkens wat lekkers zijn!

De groep splitst zich in drieën. De algemene directeur is uiteraard goede maatjes met de financiële directeur (dat is bij bedrijven vaak zo). Alles komt bij hun samen, er wordt druk geschreven en gerekend.
De afdeling marketing neemt plaats op de loungebank en komt al "chillend" tot ideeën voor een nieuw logo. Ze denken na over zaken als reclame en vooral hoe dat zo goedkoop mogelijk kan.

De directie verkoop buigt zich over openingstijden en leenprijzen. Open zijn van 3 uur 's-middags tot 7 uur 's-avonds is misschien wat lang oppert Marloes.
Regelmatig wordt er gepolst bij de schoolleiding of de ingeslagen weg wel gewenst is. Sommige dingen kunnen bijvoorbeeld wel eens veel te duur zijn.

Begin volgend jaar wordt het businessplan gepresenteerd aan de leiding van de school, die zal beslissen of dit plan goed genoeg is om te worden uitgevoerd. (uiteraard is dat zo)

Wat onze studenten niet weten, dat menig bedrijf niet met zo'n doordacht businessplan is opgezet, was het maar zo!

 


 

De kinderkunst is gemaakt onder begeleiding van kunstenaars, waarbij een aantal keer de opdracht was om te schilderen in de geest van grote schilders als : Van Gogh, Picasso, Matisse, Hundertwasser en Cézanne. Maar natuurlijk zijn er ook werken bij die een hele eigen stijl hebben. Binnenkort start er een project waarin wordt gebeeldhouwd, ook die kunst kan worden geleend.

 

Geef je mening :

Wat vind je van de Basisuniversiteit?